Lajme nga bota


''Mayfly'' daneze përzgjidhet insekti i vitit 2021

“Mayfly” daneze është përzgjedhur si Insekti i Vitit 2021 nga një grup shkencëtarësh që përfaqësojnë Institucionet Kërkimore të Europës Qendrore.

LEXO ME SHUME >


Kriza klimatike/ Satelitët po identifikojnë çdo pemë në tokë duke përdorur inteligjencën artificiale

Shkencëtarët kanë identifikuar në hartë 1.8 miliardë kulme individuale pemësh nëpër miliona kilometra të rajoneve Sahel dhe Sahara të Afrikës Perëndimore. Është hera e parë që pemët janë gjenden specifikisht në hartë në detaje mbi një zonë kaq të madhe.

LEXO ME SHUME >


Ky dyqan ju bën të paguani çmimin e produkteve sipas emetimeve të tyre të karbonit në planet!

Etiketat e ushqimit tregojnë tashmë se sa i mirë apo i keq është një produkt për ju. Por e mirë apo e keqe për planetin? Kjo shpesh është shumë më pak e qartë. Tani një numër në rritje i markave po etiketojnë produktet e tyre për të treguar ndikimin e tyre në klimë.

LEXO ME SHUME >


Fundi i minierave të qymyrit në Rumani

Qeveria rumune synon të mbyllë dy nga katër minierat ende aktive të qymyrgurit në luginën e Zhiulit, si pjesë e kërkesave të Bashkimit Europian për një ekonomi më të gjelbër.

LEXO ME SHUME >


Ishulli i vogël i Atlantikut bën një hap gjigand drejt mbrojtjes së oqeaneve.

Territori i jashtëm detar i Mbretërisë së Bashkuar, ishulli Tristan da Cunha do të jetë një zonë strikte e mbrojtur, e katërta më e madhja në llojin e saj.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.