Lajme nga bota


Planet e rimëkëmbjes nga Covid-19 kërcënojnë shpresat klimën globale

Analizat tregojnë se vendet po shpenzojnë shumë para për lëndë djegëse për të luftuar një recesion shkatërrues

LEXO ME SHUME >


ShBA është zyrtarisht jashtë Marrëveshjes së Parisit për Klimën

Çfarë do të ndodhë më pas 

LEXO ME SHUME >


Rikthehet “Djalli i Tasmanisë” në Australi pas zhdukjes 3 mije vjeçare

“Djajtë Tasmanianë” janë dëgjuar për herë të parë të Australi pas 3.000 vjetësh, pasi një grup i sojit të tyre është lënë i lirë në një park të mbrojtur kombëtar në afërsi të Sidneit.

LEXO ME SHUME >


Fotografit rus iu deshën 11 muaj për ta kapur atë çast, fiton çmimin “Fotografia e Vitit për 2020-ën”

“Një paraqitje të shkurtër dhe unike, e një momenti intim, thellë në një pyll magjik” – është cilësuar fotografia fituese e vitit 2020 për jetën e egër. Gjykatësi Roz Kidman Cox, kryetar i panelit, dha këtë gjykim për foton e shkrepur nga rusi Sergey Gorshkov.

LEXO ME SHUME >


A është alga pambuku i ri? – Dizajni i ardhshëm: Çfarë mund të bëjnë rrobat ‘e gjalla’ për të thithur emetimet e karbonit

Projektuesja kanadeze-iraniane, Roya Aghighi dëshiron që të gjithë të imagjinojnë se rrobat tona janë të “gjalla”. Aghighi shpreson se ne mund të zhvillojmë një marrëdhënie më intime me modën, duke i trajtuar rrobat si “qenie të gjalla” që kanë nevojë për ndihmën tonë për të mbijetuar.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.