Lajme nga bota


Bota është nën kërcënimin e një krize ushqimore – Shkak përçarja e zinxhirit të furnizimit, shiu dhe thatësirat si dhe viruset

Një krizë ushqimore po afron në të gjithë botën për shkak të përçarjes në zinxhirët e furnizimit mes pandemisë koronavirus, shiut dhe thatësirave, viruseve që infektojnë bagëtinë dhe një dollari të dobësuar, tha CBNC.

LEXO ME SHUME >


SHBA, ndryshimi i klimës rëndon gjendjen e zjarreve

Në tre shtetet perëndimore të SHBA rifillojnë sot kërkimet për viktima mes rrënojave të shkaktuara nga zjarret masive, që gjatë disa javëve kanë djegur miliona hektarë.

LEXO ME SHUME >


Finlandë/ Një qytezë e vogël angazhohet për klimën

Mbrojtja e klimës është një enigmë e madhe. Por një vend i vogël Finlanda tregon se ç’mund të arrijë madje një qytezë e vogël ndaj një problemi kaq global.

LEXO ME SHUME >


Situata e zjarreve në Kaliforni: 15 viktima dhe 500 mijë banorë të evakuuar

Asnjëherë më parë Kalifornia nuk ishte përballur me një zjarr të përmasave të tilla që po shkatërron territorin federal, në veri të Sakramentos.

LEXO ME SHUME >


Raporti mbi Gjëndjen e Planetit i WWF-së zbulon rënien me mesatarisht 2/3 të popullatave të botës së egër që nga viti 1970

Raporti mbi Gjëndjen e Planetit i WWF-së zbulon rënien me mesatarisht dy të tretat të popullatave të botës së egër që nga viti 1970

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.