Lajme nga bota


Studimi: Moti ekstrem lidhet me ndryshimet klimatike të shkaktuara nga njerëzit

Shkencëtarët më në fund kanë konfirmuar lidhjen midis ndryshimeve klimatike të shkaktuara nga njeriu dhe disa ngjarjeve ekstreme të motit, në një studim të ri.

LEXO ME SHUME >


Lumi më i gjatë në Itali po përjeton thatësirën më të keqe në 70 vjet, çfarë do të thotë kjo?!.

Pjesë të historisë po rishfaqen nga lumi Po, të shpërfytyruara nga mungesa e ujit. Kur në fund të marsit të kaluar, fotografi amator Alessio Bonin filmoi me dronin e tij rrënojat e një anijeje mallrash të fundosur përballë Gualtieri (Reggio Emilia) gjatë Luftës së Dytë Botërore, rrjedha më e rëndësishme e ujit në Itali tashmë ishte dëmtuar seriozisht nga thatësira që goditi të gjithë luginën e Po.

LEXO ME SHUME >Zelanda e Re do të taksojë “gazrat” e lopëve

Plani i Zelandës së Re për të ndaluar emetimet e gazit të metanit në hapësirë është i qartë: do të taksohen lopët dhe delet.

Sigurisht që jo në mënyrë të drejtpërdrejtë, por duke taksuar fermerët për çdo kafshë shtëpiake që ata kanë.

LEXO ME SHUME >


Parlamenti i BE-së voton për fundin e motorëve me djegie të brendshme

Parlamenti Evropian dëshiron që pas 13 vjetësh në Evropë të mos regjistrohet më asnjë makinë e re me benzinë ​​a naftë. Por përpara se një rregullore e tillë të hyjë në fuqi, nevojiten negociata me shtetet e BE-së.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.