Lajme nga bota


Jeton vetëm në një vend të botës, kjo breshkë ka arsye të fortë për të qenë e “buzëqeshur”

Një breshkë me një buzëqeshje të përhershme në fytyrë tani ka një arsye të mirë për shprehjen e saj të lumtur pasi është shpëtuar nga zhdukja e afërt.

LEXO ME SHUME >


Ekskavatori i afrohet gjithnjë e më pranë, gjashtë fshatra në Gjermani rrezikojnë të zhduken

Ekskavatori po afrohet gjithnjë e më pranë fshatit Keyenberg dhe fermës së Norbert Winzenit. Për tre vjet ky fshat me një histori prej më tepër se 1100 vjetësh do të zhduket nga faqja e dheut për shkak të zgjerimit të minierës së linjitit. Ironia është se në vitin 2038 Gjermania do ta ndërpresë shfrytëzimin e linjitit për shkak se përdorimi i tij për ngrohje bie ndesh me vendimet e Konferencës së Parisit për klimën.

LEXO ME SHUME >


Më pak njerëz në Tokë do sjellin vërtet klimë më të mirë?

Konsumi pa fre dhe jo mbipopullimi shkojnë në disfavor të klimës, thonë ekspertët. Nëse parashikimi i uljes së lindshmërisë qëndron, popullsia e botës e arrin kulmin brenda 40 vjetësh, pastaj bie.

LEXO ME SHUME >


Më shumë viruse do të kalojnë nga kafshët tek njerëzit në të ardhmen

Sipas “Daily Mail”, Sarah Gilbert, personi kryesor që qëndron pas vaksinës Covid-19 të Universitetit të Oksfordit, tha se rritja e numrit të udhëtimeve në botë dhe rritja e popullsisë po rrit rrezikun e shpërthimit të infeksioneve.

LEXO ME SHUME >


Bimët kanë aftësi të njohin të afërmit e tyre, të marrin vendime madje dhe të numërojnë

Disa vite më parë Princi Çarls u shpreh se ai fliste me bimët dhe ato reagonin, të gjithë nuk e morrën seriozisht këtë që ai tha. Më pas provat që u zbuluan u kuptua se ai vërtet  ishte duke bërë diçka të tillë.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.