Lajme nga bota


Kriza e koronavirusit po na kujton se energjia elektrike sot është më e domosdoshme se kurrë!

Miliona njerëz janë të izoluar në shtëpitë e tyre, duke u mbështetur tek teknologjia për të punuar nga shtëpia apo thjesht për argëtim, nëpërmjet furnizimit me energji elektrike. Një qasje e përditshme të cilën e marrim për të mirëqenë sepse e kemi gjithmonë aty.

LEXO ME SHUME >


Maskat për mbrojtjen nga koronavirusi dhe efekti i tyre në mjedis

Maskat për fytyrën me një përdorim, të përdorura për t'u mbrojtur nga përhapja e koronavirusit, mund të shkaktojnë dëm të konsiderueshëm në mjedis.

LEXO ME SHUME >


Koronavirusi dhe ndryshimet klimatike: Një përrallë e dy krizave

Koronavirusi ka ulur nivelin e shkarkimeve më shpejt se sa vitet e negociatave për klimën. A është ky shpërthim virusi një pasqyrim i asaj se si do të ishte jeta jonë nëse do të vepronim seriozisht për ndryshimet klimatike? 

LEXO ME SHUME >


Ku përfundojnë smartphonët dhe mbeturinat elektronike pasi ‘vdesin’?

Mbeturinat elektronike, dmth mbeturinat e pajisjeve dhe instrumenteve elektronike, janë lloji më në rritje i mbeturinave në botë, me pasoja të mëdha në dëmtimin e mjedisit dhe shëndetit të njeriut. Ndërsa markat ndërkombëtare të pajisjeve elektronike dhe celulare vazhdojnë të sjellin në treg produkte dhe modele të reja, numri i mbeturinave elektronike po rritet në të gjithë zonat e shkarkimit të mbeturinave në të gjithë botën.

LEXO ME SHUME >


Më keq se malarja dhe SIDA, ndotja e ajrit na kushton tre vite jetë

Pluhuri, ozoni dhe të tjera lëndë dëmtuese për ajrin i kushtojnë njerëzimit në mbarë botën më shumë vite jetë se sa sëmundjet e rrezikshme infektive si malarja apo SIDA, duhani apo luftërat, thonë studiuesit nga Mainci. Si pasojë e ndotjes së ajrit në mbarë botën ndodhin 8,8 milionë vdekje të parakohshme, shkruajnë kardiologu Thomas Münzel nga Universiteti Teknik i Maincit dhe kimisti Jos Lelieveld nga Instituti Max-Planck për Kimi po në Mainc.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.