Lajme nga bota


Princi Uilliam prezanton çmimin për inovacionin e klimës

Princi Uilliam i Mbretërisë së Bashkuar njoftoi atë që përshkruhet si "çmimi më prestigjioz i mjedisit në histori" për të inkurajuar zgjidhje të reja për të luftuar ndryshimet klimatike.

LEXO ME SHUME >


Marrëveshja e gjelbër e BE: 364 milionë euro Italisë nga fondi i tranzicionit dhe 2 miliardë Polonisë

Polonia është sigurisht vendi që në sytë e Komisionit Europian duhet të përfitojë më shumë nga Fondi për një tranzicion të drejtë, një instrument i krijuar për të lehtësuar rrugën drejt neutralitetit të klimës deri në vitin 2050. Sipas propozimit legjislativ të paraqitur qeverive nga ekzekutivi i BE-së, vendi i Europës së lindjes-qendrore duhet të marri investime totale prej më shumë se 27 miliardë euro nga 104 miliardë euro në total.

LEXO ME SHUME >


NASA ngre alarmin: Prej aktivitetit të njeriut, ngjarjet ekstreme të motit do të bëhen më të shpeshta në të ardhmen.

30 gradë celsius e regjistruar në Lapponi dhe 41 gradë në Australi vetëm disa javë më parë nuk janë rastësi, por ekstreme të një tendence që tashmë është e vërtetuar, e zezë në të bardhë, nga të dhënat afatgjata të NASA-s.

LEXO ME SHUME >


Problemet klimatike, Britania e Madhe vendos 'ndryshimin e klimës' si lëndë mësimore

Në një shkollë në Haxon në veri të Anglisë tashmë ka nisur punën mësuesja e parë për çështjet e ndryshimit të klimës. Në një orë mësimi me klasën e gjashtë, mësuesja Meryl Batchelder zhvillon një eksperiment me nxënësit: Sikur shkolla përfshihet nga zjarri? Këtë synon t'u ilustrojë ajo nxënësve për t'ua bërë më të kuptueshme, se çfarë e dallon energjinë e biomasës nga ajo e parafinës. Rezultati është, se vetëm biomasa është neutrale sa i përket CO2, përgjigjet nxënësja Bella. 

LEXO ME SHUME >


Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.