Lajme nga bota


Një simbol i epokës Antropocene

“Mund të ketë më shumë se 60 miliardë prej tyre në planet”

LEXO ME SHUME >


OKB: Tymi nga zjarret e Australisë ka arritur në Amerikën e Jugut

Tymi nga zjarret katastrofike, që po shkatërrojnë Australinë, ka devijuar 11 000 kilometra përtej oqeanit Paqësor dhe ka arritur në Amerikën e Jugut, deklaroi Organizata Botërore Meteorologjike e OKB-së.

LEXO ME SHUME >


Australi / 10 mijë deve do të vriten nga snajper në helikopter. Motivi: “Ato pinë shumë ujë”

Mbi 10 mijë deve do të vriten me plumba të shkrepura nga specialistë të zgjedhur në helikopter sepse ata janë duke pirë ujin e pijshëm të thatësirës së shkatërruar në jug të Australisë.

LEXO ME SHUME >


Australi, pamje tronditëse, qindra koala dhe kangurë të ngordhur përgjatë rrugës në Barlow

Video impresionuese vjen nga Barlow, në New South Wales, një nga qytetet më të goditura nga zjarret në ditët e kaluara në Australi.

LEXO ME SHUME >


Gjermania propozon një pagesë prej 25 eurosh për të inkurajuar riciklimin e pajisjeve teknologjike

Gjermanët mund të duhet të paguajnë një depozitë 25 € në çdo smartphone ose tabletë, sipas propozimeve të reja për të ndaluar pajisjet e përdorura që të përfundojnë në landfille ose të dërgohen në vendet më të varfra.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.