Lajme nga bota


COP25, sot dita e Gretës, aktivistja suedeze në Konferencën e OKB në Madrid

Madridi është ndalesa e fundit e udhëtimit të gjatë të Greta Thunberg. Aktivistja e re suedeze ka mbërritur sot në mëngjes në kryeqytetin spanjoll për të marrë pjesë në Konferencën e Kombeve të Bashkuara për Ndryshimet e Klimës, e cila prej katër ditësh po zhvillon punimet në Madrid.

LEXO ME SHUME >


Ndryshimet e klimës po kërcënojnë botën, ja vendi që rrezikoi këtë vit

Valë të mëdha nxehtësie po godasin në mënyrë të pazakontë vende të pasura dhe të varfra, vitet e fundit.

LEXO ME SHUME >


Njihuni me shtëpinë termike, aty ku dritaret i shndërrojnë rrezet në energji

Duken si dritare normale, por brenda tyre rrjedh një përzierje alkooli dhe uji të distiluar.

LEXO ME SHUME >


Raporti i OKB për ndihmat – Mbi 168 milionë njerëz do të kenë nevojë në vitin 2020

Organizata e Kombeve të Bashkuara bëri të ditur se një numër rekord prej 168 milionë njerëz, apo 1 në 45 në të gjithë botën, do të kenë nevojë për asistencë në vitin 2020, çka do të kërkojë një vlerë prej 29 miliardë dollarë.

LEXO ME SHUME >


Organizata Botërore e Shëndetit – Ndryshimi i klimës po dëmton shëndetin e njeriut

Ndryshimi i klimës po dëmton shëndetin e njeriut pasi më shumë njerëz vuajnë nga stresi i të nxehtit, moti ekstrem dhe sëmundjet e shkaktuara nga mushkonja, përfshirë malarinë, tha Organizata Botërore e Shëndetit.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.